BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Terugblik op de uitvaart van Joël Sijbranda

“Voor JP en Elzabeth wás Joël iemand”

Twintig weken is Annegriet Sijbranda zwanger als er complicaties optreden. Deze zijn zodanig dat ze wordt opgenomen in het ziekenhuis. Een spannende tijd volgt voor haar en haar man Ruurd, want bij geboorte tot 25 weken is het kindje niet levensvatbaar volgens de artsen. Als na een maand, bij 23 weken zwangerschap, de vliezen breken wordt Joël geboren. Na een uur overlijdt het jongetje. “Hij was helemaal af, klein natuurlijk, maar helemaal een mensje”, beschrijft moeder Annegriet Sijbranda hun tweede kindje. Zoontje Daniël is dan al ruim drie jaar.

Als nicht van Elzabeth Hakkenberg hoeven Ruurd en Annegriet niet lang na te denken wie ze bellen om de begrafenis van Joël te verzorgen. “Het is familie en we hebben altijd een goed contact. We hebben natuurlijk wel gevraagd of ze het wilden doen, het kwam voor hun immers ook dichtbij. Maar ze wilden ons heel graag begeleiden”. JP en Elzabeth komen direct naar het ziekenhuis en regelen daar al de eerste zaken. “Ze zorgden ervoor dat Joël mooi verzorgd in een mooi mandje werd gelegd”. Ook praktische zaken als het opstellen van de rouwkaart worden besproken. “We hadden voetafdrukjes, die zijn verwerkt in het kaartje”. Bij de begrafenis op het kinderveldje van begraafplaats Kranenburg in Zwolle zijn naaste vrienden en familie aanwezig. Later zorgt JP ook voor een bijzondere steen op het grafje. Daarop staat het symbolische beeld van een lieveheersbeestje halverwege een doorbuigende grasspriet.

“Wat ons zo getroffen heeft is de waardigheid waarmee er met ons kindje werd omgegaan. Je merkte aan alles, voor JP en Elzabeth wás het iemand. Dat hebben we als heel bijzonder ervaren. Ik zeg wel eens, ik hoop dat niemand dit hoeft mee te maken, maar als het wel zo is gun ik ze JP en Elzabeth”, besluit Annegriet, die inmiddels naast Daniël ook een dochtertje heeft, Isa.

Meer terublikken van uitvaarten verzorgt door Hakkenberg uitvaartverzorging & faciliteiten: