BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Integriteit zit vaak in de kleine dingen

“Op 16 april 2014 is mijn moeder, Antje Heuterman-van der Veen, in haar aanleunwoning in Apeldoorn overleden. Ze is 94 geworden en haar leven was gewoon klaar. De laatste periode was ze bijna blind, hoorde slecht en kon moeilijk lopen. Omdat euthanasie niet mogelijk bleek, is ze gestopt met eten en drinken. Na een periode van 10 dagen is ze overleden”, vertelt mevrouw Geertje van de Weerdt-Heuterman, haar dochter.

De laatste fase van haar leven was mevrouw Heuterman-van der Veen nog zeer helder van geest, ondanks haar hoge leeftijd. “Daarom hebben we de uitvaart goed met elkaar kunnen bespreken”, blikt haar dochter terug. “En dat is fijn, want nu weten we dat de manier waarop het gegaan is haar instemming heeft. Als je weet dat iemand gaat overlijden, kun je bewust afscheid nemen en de dingen bespreken die je nog wilt bespreken”, aldus Geertje van de Weerdt-Heuterman. “En dat is erg waardevol”.

Anderhalve week voor de overlijdensdatum oriënteerde mevrouw Van de Weerdt zich op internet op uitvaartverzorgers. Ze vroeg bij diverse dienstverleners een offerte aan. De keuze viel op Hakkenberg Uitvaartzorg. “Je krijgt verschillende offertes binnen, er was er één die integriteit uitstraalde. Ik kan niet precies zeggen waarom, het was vooral een gevoel. We hebben vervolgens telefonisch contact gehad en dat was erg fijn. Het gevoel van integriteit werd waargemaakt in de praktijk. Echt alles is keurig geregeld en de medewerkers van Hakkenberg waren erg persoonlijk betrokken. Een voorbeeld? Mijn moeder had nieuwe kleding klaar hangen voor haar laatste reis. Wij als kinderen hadden sokjes gekocht omdat ze de laatste jaren zoveel last had van koude voeten. Die sokjes lijken een onbelangrijk detail, maar voor ons was dat belangrijk. De wijze waarop de mensen van Hakkenberg daarmee omgingen bij het afleggen was heel bijzonder. Integriteit zit juist in dit soort kleine dingen”.

Meer terublikken van uitvaarten verzorgt door Hakkenberg uitvaartverzorging & faciliteiten: