BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Ga op je gevoel af, doe geen dingen omdat ze horen

Als wijkverpleegkundige weet Janny Liefers-Van der Scheer wat er op mensen afkomt als een gezinslid terminaal ziek wordt. Als haar man Jan in april 2009 te horen krijgt dat hij nierkanker heeft, blijft ze dan ook nuchter. “Hij had weinig pijn, was alleen moe. Ik bleef in die periode ook werken, want ik wist dat ik na Jan’s overlijden zelf de kost moest verdienen”, vertelt ze. Na een ziekbed van vier maanden overlijdt Jan in augustus 2009, op 56-jarige leeftijd.

Ze belt de voor haar onbekende JP Hakkenberg voor het verzorgen van de uitvaart. Een beslissing waar ze bepaald geen spijt van heeft. “Ik had van tevoren goed nagedacht over de uitvaart. Had alles op een rij, welke tekst er op de kaart moest, welke liederen er gezongen werden. Dat is belangrijk, want zo houd je zelf de regie in handen. JP Hakkenberg heeft alles heel prettig verzorgd. Het contact met de kinderen was goed en er was ook ruimte voor humor”.

Bijzonder is dat Janny Liefers sinds enige tijd een relatie heeft met Rob Luijben. Hij verloor in dezelfde zomer van 2009 zijn vrouw Bea Luijben-Wolf, op 53-jarige leeftijd. Ook haar uitvaart is naar tevredenheid verzorgd door JP Hakkenberg. “Toen mijn broer, die in een instelling woonde, plotseling kwam te overlijden was het Rob die zei: bel JP Hakkenberg”.

Voor iedereen die te maken krijgt met een overlijden heeft Janny Liefers-Van der Scheer vanuit haar ervaring wel wat adviezen. “Ga op je gevoel af en doe dingen niet omdat het zo hoort. Dat bepaal je immers zelf. Handel ook niet impulsief, maar neem de tijd als je iets niet weet.  Als je er even over nadenkt, krijg je er vanzelf een gevoel bij. En dat is belangrijk, want je wilt het goed doen. Ik heb nergens spijt van”.

Meer terublikken van uitvaarten verzorgt door Hakkenberg uitvaartverzorging & faciliteiten: