BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

“Bijzondere wens werd mogelijk gemaakt”

Negen weken en vijf dagen. Precies zo’n korte tijd zat er tussen het overlijden van Gerrie Vierhuis-Tromp en haar man Lubbert Vierhuis. Het echtpaar runde vele jaren een buurtsuper in Wezep, de plaats waar ze ook zijn begraven. “Inderdaad een heftige tijd”, blikt schoondochter Riëtte Vierhuis terug op de periode van oktober 2010 tot begin januari 2011. “Mijn schoonmoeder kreeg begin 2010 de ziekte van Hodgkin, maar dat bleek gelukkig de goede vorm te zijn. In mei was alles goed. Een paar weken later kwam de ziekte terug en nu was het de agressieve vorm. Daaraan is ze in oktober overleden”.

In de maanden erna at Lubbert Vierhuis iedere avond bij zijn zoon Wilbert en diens vrouw Riëtte. Op 3 januari 2011 was dit echter voor één keer niet mogelijk. “De volgende morgen vond ik mijn schoonvader overleden in huis. Hij had weliswaar de ziekte CLPD, maar hij is overleden aan het verdriet over zijn vrouw. In een zaal met 100 mensen was hij na haar overlijden nóg eenzaam”, aldus Riëtte.

Zowel de crematie van mevrouw Vierhuis als de begrafenis van de heer Vierhuis zijn verzorgd door JP Hakkenberg Uitvaartzorg. “En daarover zijn we heel tevreden”, zegt Riëtte. “JP Hakkenberg voelde de situatie aan en stelde ons met vragen gerust. Op een gegeven moment maakte hij een klein grapje”. Dat brak de spanning. Bij het tweede sterfgeval vond de familie een bijzonder briefje waarop de laatste wens van het echtpaar stond. “Mijn schoonmoeder wilde gecremeerd worden, mijn schoonvader begraven. En ze wilden dat de as van mijn schoonmoeder in de kist meeging met mijn schoonvader. Een unieke situatie waarover de gemeente speciaal vergaderd heeft. JP Hakkenberg heeft zich toen heel sterk gemaakt om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Riëtte. De inspanningen van de uitvaartverzorger hadden resultaat, de laatste wens van beide overledenen werd uitgevoerd. “Direct na het condoleren hebben we de as in de kist gedaan. Mooi dat we daar van JP Hakkenberg net zoveel tijd voor mochten nemen als wij nodig vonden”, besluit Riëtte.

Meer terublikken van uitvaarten verzorgt door Hakkenberg uitvaartverzorging & faciliteiten: