BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Wie is eigenlijk de opdrachtgever bij een uitvaart?

Wie is eigenlijk de opdrachtgever bij een uitvaart?
14 oktober 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

Het lijkt heel vanzelfsprekend dat – als iemand telefonisch een overlijden meldt bij Hakkenberg – wij direct alle zaken oppakken die nodig zijn. Zoals het eerste gesprek, de verzorging van de overledene en de afspraken met een begraafplaats en/of crematorium. In de meeste gevallen is dit geen probleem en wordt de uitvaart snel in gang gezet. Maar een enkele keer is het direct regelen van de uitvaart niet zo verstandig…

Soms is namelijk onduidelijk wie onze opdrachtgever is. En als dat achteraf iemand anders blijkt te zijn dan de persoon met wie de eerste zaken zijn besproken, kan dit tot problemen leiden. Nu denkt u wellicht: jullie opdrachtgever is toch gewoon de familie, de persoon die belt? Ja, dat klopt, maar die persoon is niet altijd de erfgenaam, degene die het budget heeft om de uitvaart te betalen. Er zijn situaties waarin anderen het voortouw nemen dan de mensen die de uitvaart uiteindelijk moeten bekostigen. Die lieve tante die (natuurlijk goedbedoeld!) de dochters van de overledene bijstaat en alvast de eerste zaken met de uitvaartondernemer regelt. Er komt immers emotioneel zo veel op die dochters af! Of een verre nicht die wordt gebeld over het plotseling overlijden van haar oom, waar ze al jaren geen contact meer mee heeft. Het testament is nog niet bekend, dus ze weet niet of er budget is en wie de erfgenamen zijn. Maar ja, haar oom moet wel verzorgd en opgehaald worden!

Dergelijke situaties leiden regelmatig tot bijzondere wendingen in de uiteindelijke vormgeving van een uitvaart. Soms blijkt er ineens tóch een uitvaartverzekering te zijn. Of een van de familieleden werpt zich op als geldschieter. Maar vaker gaat het juist andersom. Het betreft meestal mensen die een teruggetrokken bestaan leidden, in de schulden zaten of problemen hadden in relaties met familie en vrienden. Daardoor weet eigenlijk niemand wat de laatste wensen waren en ook niet of er budget beschikbaar is voor de uitvaart. Met soms tot gevolg dat mensen die het zelf niet breed hebben, moeten zorgen voor het uitvaartbudget van een ander.

In dit soort gevallen proberen wij de kosten voor de eerste handelingen in ieder geval zo laag mogelijk te houden. We nemen even de tijd om de nabestaanden te laten uitzoeken wat het beste is in hun situatie. Wie de verantwoordelijkheid kan en wil nemen, wie de middelen heeft en/of wie de erfgenaam is. Vaak is de laatste uiteindelijk degene die onze opdrachtgever wordt, omdat er dan toch nog wel ergens een potje blijkt te zijn voor het verzorgen van (de meest eenvoudige) uitvaart.

instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com
instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com