BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Betaalt u ook twee keer aan uw uitvaart ’Verzekeraar’?

Betaalt u ook twee keer aan uw uitvaart ’Verzekeraar’?
14 oktober 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

Het is misschien een vreemd verhaal, maar veel uitvaartverzekeraars doen hun best om twee keer aan u te verdienen. Hoe dat kan? Dat leggen we u graag uit. Het begint allemaal met de uitvaartverzekering die u afsluit, meestal bij een van de grote verzekeraars. U komt met deze verzekeraar overeen dat u ineens of in termijnen een bepaald bedrag inlegt voor de begrafenis of crematie. Ingeval van overlijden komt de polis vrij en krijgt u een geldbedrag voor het dekken van de kosten van een uitvaart (al dan niet in natura). Net als bij het afsluiten van elke andere verzekering: voor wat, hoort wat.

Maar dan is er iets raars. Op de polis staat dat u bij overlijden van de verzekerde direct met uw verzekeraar moet bellen! Dus niet direct een uitvaartverzorger bellen (dat zou je verwachten), maar een verzekeringsbedrijf. Weet u waarom dit in die polis staat? De verzekeraar wil dat u nog een keer een goede klant van hem bent. Hij kan namelijk óók de uitvaart voor u verzorgen! U mag het geld dat beschikbaar komt dan gelijk weer bij hem uitgeven. Meestal is het verzekerde bedrag niet genoeg voor de uitvaart die u in gedachten had. Maar dat beetje extra mag u dan bijbetalen aan uw verzekeraar…

Weet u waarom wij dit verhaal vertellen? Omdat u als verzekerde ook gewoon kunt kiezen voor een zelfstandig en onafhankelijk uitvaartondernemer. U bepaalt in welke uitvaartverzorger u het meeste vertrouwen heeft en wie u dichtbij wilt hebben tijdens deze moeilijke dagen. Bijvoorbeeld de uitvaartleider die u laatst meemaakte bij de begrafenis van uw buurman. Daar verliep alles zo keurig. Of de uitvaartleider uit uw geboortedorp die met zijn vriendelijke foto wekelijks in het huis-aan-huis-krantje staat. Of de dame die dit werk ook doet en die uw koor sponsort. Natuurlijk, u mag ook één van de grote partijen kiezen, maar dat moet niet! U bent vrij om het verzekerde bedrag bij de uitvaartverzorger van uw keuze te besteden.

U begrijpt, wij denken dat u bij de zelfstandig uitvaartverzorger meer waar krijgt voor uw geld. Sterker nog, dat weten wij wel zeker. Met name als er een beperkt budget is, kan de zelfstandig ondernemer u snel laten zien welke mogelijkheden u heeft met het uitgekeerde bedrag. Deze ondernemer wil graag dat u – mocht het nodig zijn – een volgende keer weer belt. Wij zijn er van overtuigd dat zij u er ook op zullen wijzen dat u beter ook een deel van het beschikbare geld kunt bewaren, omdat er straks ook nog een grafmonument moet worden aangeschaft. Dat vergeten uw verzekeraars nog wel eens te melden…