BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Offerte aanvragen? Van harte aanbevolen

een Hakkenberg uitvaartverzorgingsblog

Uitvaart offerte aanvragen? Van harte aanbevolen
14 oktober 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

Een offerte aanvragen bij verschillende aannemers is de gewoonste zaak van de wereld. U legt uit wat de bedoeling is, vergelijkt na ontvangst van de prijsopgave de tarieven en de wijze waarop u in dit traject bent behandeld. Ook het element ‘klik’ speelt een rol in het selectietraject. Zo’n klik is toch prettig als iemand bij u over de vloer komt. Zelfs bij iemand die wordt aanbevolen vraagt u even naar een offerte, toch..? Dat voorkomt ‘verrassingen’ bij het afrekenen.

Wat voor aannemers geldt, geldt ook voor uitvaartondernemers. Ook die zijn er in allerlei ‘soorten en maten’. Wij van Hakkenberg weten dat veel mensen liever niet nadenken over gesprekken met een uitvaartverzorger, laat staan over de financiële kant van een uitvaart. Toch willen wij graag dat meer mensen hier over nadenken. We horen wel eens: “Een uitvaartondernemer kan vragen wat hij wil. Hij is op zó’n verdrietig moment bij de familie, dat je geen ‘nee’ zegt en niet naar de prijs vraagt”. Wat ons betreft kunt u dat gerust wél vragen. Graag zelfs. Want de keuzes die nabestaanden maken hebben grote invloed op de prijs. De meest sobere uitvaart is te regelen vanaf ongeveer €  2.000,=, een zeer uitgebreide uitvaart kan wel € 15.000,= kosten.

Als mensen ons bellen met de vraag wat een begrafenis of crematie kost vragen wij hen wat hun idee is bij een uitvaart. Hoe willen ze die vormgeven als het aan de orde is? Waar wordt begraven (gemeente), in een eigen graf of niet, waar mag worden opgebaard, welke wensen zijn er ten aanzien van de kist, rouwbrieven en bloemen..? Er zijn onderdelen die sterk van invloed zijn op de kosten. Zo is opbaren in een uitvaartcentrum vaak € 500,= duurder dan thuis opbaren. Overlijdensberichten in een plaatselijke krant of huis-aan-huis blad kosten veel minder dan een advertentie in een landelijk dagblad.

Een offerteaanvrager ontvangt van ons een duidelijk overzicht met alle prijzen op een rij. Zo kan hij of zij rekening houden met het bedrag dat straks nodig is voor verzorging van zijn of haar uitvaart of die van een familielid. Ook kan aan de hand van de contacten worden ontdekt of aanvrager en uitvaartondernemer bij elkaar passen. Die ‘klik’ is echt niet onbelangrijk!

Samengevat: het aanvragen van een uitvaartofferte geeft u een duidelijk inzicht in de te verwachten kosten. Het is fijn als er na de uitvaart geen onverwacht hoge kosten zijn. En een offertetraject geeft ook een idee bij welke uitvaartondernemer u zich thuis voelt. Dus wat ons betreft: offerte aanvragen van harte aanbevolen.

instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com
instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com