BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Een groene uitvaart begint bij jezelf

Een groene uitvaart begint bij jezelf
14 oktober 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

In deze tijd van milieurichtlijnen, groene energie, het reduceren van de afvalberg en elektrisch rijden komen er steeds meer groene uitvaartproducten op de markt. Een mooie ontwikkeling die tot doel heeft de aarde voor ons nageslacht in een goede staat achter te laten. Een prachtige gedachte ook dat de verzorging van het laatste afscheid van de ene wereldburger een positieve bijdrage levert aan de leefomgeving van de andere wereldburger.

Vraag blijft wel: wanneer is een uitvaart ‘groen’? Er zijn (commerciële) ideeën te over: een eco-uitvaartkist van natuurlijke materialen, kaarten van biologisch afbreekbaar gerecycled papier, inzet van een elektrische rouwauto enz. enz. Maar wij hebben allemaal geleerd: een beter milieu begint bij jezelf! Dus waarom niet zelf beginnen en op een andere manier denken. Dat kan namelijk ook! Hecht u belang aan een groene uitvaart, dan geven wij u een paar ideeën om een traditionele uitvaart een tikje ‘groener’ te maken:

  • Denk bij het klaarleggen van de kleding van de overledene aan het milieu (bijv. geen panty’s)
  • Vraag de uitvaartondernemer om in plaats van gedrukte kaarten (die veel kilometers maken voor ze bezorgd zijn) een mooie e-kaart in PDF te maken en deze rond te sturen naar alle familie en betrokkenen. Deze kunt u vervolgens ook op de social media plaatsen.
  • De overledene thuis opbaren in plaats van in een uitvaartcentrum scheelt een overbrenging met de rouwauto. Daarnaast is thuis de ruimte waar familie zelf de meeste dagen zal zijn; daar hoeft geen extra licht te branden, geen extra verwarming aan of een beheerder naartoe te komen voor een rouwbezoek.
  • Zoek voor de condoleance en afscheidsdienst of -plechtigheid een ruimte die dichtbij huis en/of begraafplaats/crematorium is gelegen. Misschien zijn er stukken te lopen en anders kunt u  proberen zo weinig mogelijk kilometers te maken.
  • Als familieleden de kist willen dragen, hoeven er geen dragers naar de begraafplaats te komen.
  • Grote bossen losse bloemen in vazen tijdens de dienst in plaats van op een plastic bakje of krans met oasis en veel binddraad scheelt afval op de begraafplaats. De bloemen worden bij het verlaten van de aula/kerk uitgedeeld aan de aanwezigen om deze in het graf achter te laten bij vertrek vanaf de begraafplaats.

Het zijn maar een paar bescheiden suggesties (wij staan open voor uw ideeën), maar ze zorgen er wél voor dat de groene uitvaart bij uzelf begint!

instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com
instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com