BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

In welke periode overlijden de meeste mensen?

In welke periode overlijden de meeste mensen?
17 juni 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

Regelmatig stellen mensen bijzondere vragen over ons werk. Deze beantwoorden we natuurlijk graag: het is ons werk en belangstelling is prettig. We vertellen bijvoorbeeld over wat kan, mag en moet rondom een overlijden. De vraag die de afgelopen jaren het meest is gesteld: in welke periode overlijden de meeste mensen en is het waar dat er bij een hittegolf extra veel mensen sterven?

De sterfgevallen waar wij bij betrokken zijn komen zoals ze komen: overlijden is niet te plannen en elk jaar verloopt weer anders. Toch lijkt er bij ons sprake te zijn van meer sterfgevallen in de eerste en laatste paar maanden van het jaar. Om ons gevoel te controleren onderzochten we het ‘sterftecijfer’, een algemeen bekend rekenmodel van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarin zie je dat de sterfte de afgelopen jaren gemiddeld het hoogst is geweest in de donkere maanden (een enkele uitzondering daargelaten). In de zomermaanden (de periode waarin een hittegolf kan voorkomen) is het sterftecijfer meestal lager dan gemiddeld.

De volgende vraag is dan snel gesteld: wat is de oorzaak van deze verschillen in sterftecijfers? Wij kunnen een aantal zaken bedenken die hier debet aan zijn:

  • In de winterperiode zijn mensen meer binnen (minder ventilatie);
  • Tijdens de feestdagen zoekt men elkaar op (virussen overdragen gaat sneller, er is vaak sprake van een griepepidemie);
  • ’s Winters zijn de dagen kort (dit heeft ontegenzeggelijk invloed op de geest);
  • Het is buiten koud (kou vraagt veel van je lijf en heeft daardoor bij sommigen een verminderde weerstand tot gevolg).

Vooral ouderen zijn daardoor in de winterperiode extra kwetsbaar, met meer sterfgevallen tot gevolg.

Als er iemand overlijdt en men vraagt ons voor het verzorgen van de uitvaart, dan zijn we daar blij mee. Maar wij wensen iedereen vooral een heel lang en gelukkig leven. En als we bovenstaande informatie eens overdenken, is het voor iedereen fijn dat het voorjaar er aan komt. Met de dagen die weer lengen, de ramen die weer open kunnen en de temperatuur die stijgt, komt er een einde aan de donkere dagen. En ligt er een mooie, nieuwe periode van voorjaar en zomer voor ons. Geniet ervan!

instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com
instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com