BEL VOOR SPOED 0384441701
Bel ons: 06 - 129 145 87 - 24 uur per dag bereikbaar

Online goedkope kist bestellen?

Is dat wel zo goedkoop?

Online goedkope kist bestellen? Is dat wel zo goedkoop?
17 juni 2015 Hakkenberg Uitvaartverzorging

Het is de tijd van de online aankopen en ook de uitvaartbranche gaat met de tijd mee. U kunt op internet offertes aanvragen bij verschillende uitvaartondernemers en dat is best praktisch. De website van de gemeente meldt welke graven er zijn en crematorium / uitvaartcentrum presenteren online hun diensten. Ook de bloemist toont welke mogelijkheden er zijn. Prima services allemaal, zodat u zich in geval van overlijden snel kunt oriënteren op de mogelijkheden.

U kunt echter nog een stapje verder gaan en zelfs de gewenste uitvaartkist online bestellen en laten bezorgen. Die wordt dan met bijvoorbeeld een bestelbusje of koeriersdienst thuis bezorgd. Het is zelfs mogelijke een hele uitvaart via internet te plannen en aan te vragen! Als persoonlijk betrokken, zelfstandig uitvaartverzorger vinden wij het een interessante vraag of u van die internetondernemers wel de juiste zorg en kwaliteit krijgt. Bijvoorbeeld bij het daadwerkelijk online bestellen van diensten en/of producten. Wij waren onlangs getuige van dit voorbeeld:

Goedkoopstegrafkist.nl biedt aan:
massief eiken kist met houten grepen en katoenen interieur
normale prijs bij uw uitvaartondernemer: € 1.725,=
nu bij ons besteld, inclusief bezorging op gewenst adres binnen 3 tot 12 uur voor € 699,=
online betalen via iDeal of in contanten bij de bezorger

Dit aanbod lijkt een buitenkans: dat is snel € 1.026,= verdiend! Maar wat is de realiteit van dit ‘prachtaanbod’? De kist wordt 10 uur na bestellen (12 uur na het overlijden) met een witte bestelbus op het gevraagde adres afgeleverd. De overledene ligt dan al een aantal uren keurig aangekleed en door de uitvaartondernemer verzorgd op het sterfadres te wachten tot de kist daar geleverd wordt. Wie had zich dat gerealiseerd? Helaas ontbreekt de mooie, katoenen bekleding en is er daarvoor in de plaats een glimmend interieur (de andere was even niet voorradig). Wie heeft op dat moment de moed om te zeggen dat dit zeer teleurstellend is en hij/zij die andere bekleding wenst?

De kist is al via internet betaald (want aan de deur een kist afrekenen is best vreemd). De uitvaartondernemer vraagt een vergoeding voor het gebruik en de bezorging van de koelapparatuur, waar de overledene tijdelijk op heeft gelegen, en het later op de dag in de kist leggen van de overledene door twee van zijn medewerkers. Die moesten immers hiervoor speciaal terugkomen. Iedereen begrijpt dat dit niet voor niets kan. Een aantal weken later, als de uitvaartondernemer de uitvaartpolis wil laten uitkeren en alle facturen wil indienen bij de verzekeraar, heeft hij geen factuur van de kist. Die is immers via internet besteld en betaald. Lastig, lastig, zo’n online kist.

Of we een alternatief hebben? Jazeker! Wat dacht u hiervan:

Uw eigen uitvaartondernemer biedt aan:
massief eiken kist met houten grepen en een katoenen interieur
normale prijs bij uw uitvaartondernemer: € 870,- (nee, natuurlijk geen € 1.725,=!)
geleverd zoals u hem heeft besteld, altijd op voorraad en binnen 2 uur op het sterfadres
inclusief bezorging per nette rouwauto en het in de kist leggen van de overledene

instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com
instagram volgers kopen -
grandbetting.pro
-
betvolee.com